Herstel in een warm thuis

Wij bieden minderjarige vluchtelingen en kwetsbare jongeren een veilige plek, waar ze door middel van intensieve begeleiding hun weg kunnen vinden naar een betere toekomst.

Wij bieden safe spaces in onze woongroepen waarin we niet alleen zorgen voor veiligheid, maar waar we ook specialistische hulp bieden die rekening houdt met de unieke situatie van onze bewoners. Door trauma en cultuur sensitief te werken, bieden we jongeren de beste kans op herstel en een nieuwe start.

Over onze safe spaces

Intensieve begeleiding

Onze begeleiders zijn toegewijd aan het bieden van een veilige plek en intensieve begeleiding aan minderjarige vluchtelingen en jeugdzorgcliënten die dringend behoefte hebben aan ondersteuning tijdens een moeilijke periode. We voorzien in crisisopvang en noodopvang, en bieden ook langdurige begeleiding aan.

Externe locaties

Wij geloven dat herstel niet alleen binnen onze safe spaces kan plaatsvinden, maar ook op andere locaties. Daarom bieden we ook specialistische zorg op maat op externe locaties. Onze teams van deskundige begeleiders komen naar de cliënt toe en bieden zorg en ondersteuning op maat, waarbij we rekening houden met de individuele behoeften en omstandigheden van de cliënt.

Twee Irakese kinderen

Voor wie wij er zijn

Minderjarige vluchtelingen die hun land hebben verlaten vanwege oorlog, conflict, vervolging of andere noodsituaties. Deze jongeren hebben vaak traumatische ervaringen meegemaakt en hebben behoefte aan bescherming, zorg en ondersteuning. Onze safe spaces bieden hen een stabiele omgeving waar ze kunnen herstellen, zich kunnen aanpassen aan hun nieuwe omgeving en hun leven weer kunnen opbouwen.

Jongeren die onder de jeugdzorg vallen. Dit kunnen jongeren zijn die uit moeilijke thuissituaties komen, te maken hebben gehad met verwaarlozing, misbruik of andere problemen in hun gezin. BLND biedt hen een veilige plek waar ze kunnen ontsnappen aan een onveilige omgeving en waar ze de nodige zorg en begeleiding kunnen ontvangen. Ons doel is om deze jongeren te helpen hun trauma's te verwerken, hun zelfvertrouwen op te bouwen en hun positieve vaardigheden te ontwikkelen.

Kaart Nederland met locatie markeringen

Locaties

We hebben verschillende safe spaces verspreid over Nederland. Neem contact met ons op voor meer informatie over de dichtstbijzijnde locatie bij jou in de buurt.

Per locatie zijn er verschillende kamers beschikbaar. De woonkamer, keuken en badkamer worden gedeeld met de andere bewoners. We organiseren allerlei leuke activiteiten in de gemeenschappelijke ruimtes, zoals samen eten, gezellig koffiedrinken en relaxen met ontspannende activiteiten.


Meer weten over onze safe spaces of kan je onze hulp gebruiken op jouw eigen locatie?

Binnen 24u reactie.

Deze site gebruikt functionele, analytische en tracking cookies en externe scripts om je beleving te verbeteren. Meer info.